نشریه فرهنگ و پژوهش ویژه هنر( تئاتر،سینما،موسیقی هنرهای تجسمی وادبیات .مورخ سه شنبه هفتم مهرماه هزارسیصدوهشتادوسه

کاظم هژیرآزاد رئیس انجمن بازیگران تئاتر و یکی از اعضای اصلی هیات مدیره خانه تئاتر عملکرد خانه تئاتر را مثبت ارزیابی می کند و در این باره می گوید: در کشور ما جمع کردن عده ای تئاتری در کنار هم و فراهم آوردن بستری مناسب برای گفت و گوی آن ها کاری بسیار مشکل است؛ فعالیت اجتماعی و فرهنگی در شرایط حاضر و با مسائل موجود بسیار دشوار به نظر        می رسد. ما باید تمرین گفت و گو و مباحثه و تعامل  میان خود را انجام دهیم. این کار مهمی محسوب می شود تا در محیطی صلح آمیز این تعامل را برقرار کنیم و از طرفی هم این یکی از اهداف پیش بینی شده در اساسنامه به شمار می آید.

وی با اشاره به مسئله بیمه شدن هنرمندان تئاتر یادآور می شود، با حمایت های دولت بسیاری از هنرمندان تئاتر بیمه شدند در حدود دویست و پنجاه شصت نفر تاکنون زیر پوشش بیمه سازمان تامین اجتماعی قرارگرفته اند و بقیه نیز به تدریج در این فهرست قرار می گیرند. چه چیزی از این بهتر است؟ با گفت و گوهای انجام شده، هنرمندان تئاتر طبق قرارداد، «تیپی» ضمن تعامل با مرکز هنرهای نمایشی بدون عقد قرارداد به روی صحنه نخواهد رفت ؛ این روند جنبه بسیار مثبتی دارد. هم اکنون صحبت این است که برای فارغ التحصیلان تئاتر که تعدادشان سالانه به هزار نفرمی رسد فکری کرد. باید برای آنان سالن های تمرین نمایش فراهم شود و به طور کلی فعالیت های مناسبی متناسب با تخصشان صورت بگیرد. این هنرمند همچنین در ادامه بیان       می کند جامعه ما که مدعی فرهنگی ۲۵۰۰ ساله است به تئاتر قوی و محکمی نیاز دارد. در این میان هماهنگی و افزایش تعاملات عناصر، نهادهای دولتی و خصوصی با اهالی تئاتر باید ها افزایش یابد که این مورد از ایده های خانه تئاتر محسوب می شود.

این عضو هیات مدیره با بیان این که سوله های موجود در خیابان ایرانشهر در حال فعال شدن است تصریح می کند وزارت ارشاد و شهرداری باید در این مورد گام هایی بردارند اگر چه هزینه هایی تاکنون لحاظ شده، اما سازمان یافته نیست.امیدوارم که با همفکری و همیاری این دو ارگان مطرح و خود هنرمندان این سالن تئاتر هر چه زودتر راه اندازی شود.

وی خانه تئاتر را پر تلاش ارزیابی می کند و می افزاید: با همکاری خانه تئاتر و انجمن های زیر نظر آن کارهایی انجام و امکاناتی فراهم شده که از آن جمله اند: تشکیل سمینار، بزرگداشت  پیشکسوتان این حوزه هنری، انتشار مجلات و برپایی نشست های تخصصی از خدمات اساسی آن به شمار می رود . نباید ایده آلیست بود بلکه باید عمق اندیشی را در دستور کار خود قرار داد. ما یاد گرفته ایم که امیدوار باشیم، تلاش کنیم و اشکال تراشی نکنیم و با این شرایط به فعالیت خود مشغول شویم. ما در کشورهایی نظیر فرانسه و انگلیس زندگی نمی کنیم. کشور ما در آسیا واقع شده و شرایط و ضوابط این قاره و محدودیت های آن بر کشور ما نیز اثرگذار است. بنابراین با گفت و گو، همکاری و همفکری می توانیم به نتایج آبرومندانه برسیم.

تاکنون این روند بوده، تعامل با نهادهای خصوصی و دولتی نیز بخشی از سیاست های خانه تئاتر است.البته با شرایط ایده آل  فاصله دارد. برنامه ریزی دقیق و منسجم، داشتن بودجه کافی، تشکیل کمیته های تخصصی، هماهنگی و همیاری اعضا با هیات مدیره خانه تئاتر و هیات مدیره انجمن های صنفی و همچنین همکاری مراکز دولتی و خصوصی با این خانه می توانند در دستیابی به اهداف این خانه و رسیدن به شرایط مطلوب کمک کند. با این همه هر چند که خانه تئاتر تنها نهادی است که کاملا وظیفه حمایت از حقوق مادی و معنوی اعضای خود و اهالی تئاتر را بر عهده دارد، اما فعالیت این خانه  در صورت داشتن امکانات کافی و بایسته و شایسته می تواند بیش از پیش توسعه یافته و مشکلات و دغدغه های هنرمندان تئاتر را کاهش داده تا آنان همواره با فراغ بال و آسودگی خاطر به خلاقیت های هنری و صحنه ای خویش دست زنند و بر ارتقای سطح کیفی تئاتر این مرز و بوم بیفزایند. امید که خانه تئاتر با هیات مدیره کنونی که متشکل از آقایان ایرج راد، عزت الله انتظامی، مجید سمندریان، بهروز غریب پور، بهزاد فراهانی، کاظم هژیرآزاد اصغر همت و عبادالله کریمی است، بتواند با مدیریتی قدرتمند و قوی تر از همیشه این نهاد صنفی را به درختی تنومند تبدیل نمایند تا تئاتر نه تنها در هر گوشه از سرزمین کشورمان بلکه در عرصه جهانی به جایگاه شایسته و بایسته خود دست یابد. البته لازم به یادآوری است که خانه تئاتر با مشکلات آغازین و اولیه خود که در پیش داشته و همچنان دارد، توانسته خدمات ارزشمندی را برای اعضای خود و هنرمندان تئاتر انجام دهد که از جمله آنها می توان به بیمه تامین اجتماعی اعضا و بیمه مکمل، تهیه و تنظیم قراردادهای دستمزد اعضا بر اساس عضویت در هر یک از انجمن های تئاتر، برگزاری نشست های پژوهشی و تخصصی ماهانه، تهیه مکان مستقل به عنوان دفتر امور اداری و اجرایی، انتشار نشریات داخلی و گاهنامه خانه تئاتر، برگزاری جشن سالانه و ... اشاره کرد.